ArcticFinland poimintoja - 2017Maailman polttavat kriisit viilenevät pohjoisessa

YLE uutiset, 29.3.2017

Yhdysvaltojen ja Venäjän ulkopolitiikan arvaamattomuus heijastuu pohjoiseen, mutta toistaiseksi se ei ole estänyt suurvaltayhteistyötä arktisilla alueilla, kirjoittaa Yle uutiset.

”On ollut aikamoinen yllätys, ettei jännitys ole näkynyt juuri millään tavoin Arktisen neuvoston toiminnassa, kun meneillään on kuitenkin viileä kausi Venäjän ja lännen välillä” toteaa Lapin yliopiston arktisen keskuksen johtaja Timo Koivurova Ylen haastattelussa.

Donald Trumpin siirtyminen Yhdysvaltojen presidentiksi ei toistaiseksi ole näkynyt arktisessa yhteistyössä ja edelleen on epävarmaa missä vaiheessa ja kuinka paljon Trump ehtii arktisista asioista kiinnostua. Seuraava kiinnostava kysymys Yhdysvaltojen arktisessa politiikassa on, osallistuuko maan ulkoministeri Rex Tillersonin toukokuussa Arktisen neuvoston ministerikokoukseen Alaskan Fairbanksissa. Siellä Suomi ottaa vastaan kaksivuotisen neuvoston puheenjohtajuuden.

Lue lisää

30.3.2017 9:56

Lisää poimintoja
Takaisin etusivulle
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK