ArcticFinland-HeaderTausta.jpg

Rovaniemi Arctic Spirit -konferenssi tuo jatkuvuutta Suomen arktiseen toimintaan 

Spirit-ScienceNotSilence-550x365.jpg

Suomen ainoa säännöllisesti järjestettävä arktinen konferenssi Rovaniemi Arctic Spirit toteutetaan jälleen 12. – 13. marraskuuta 2019 Lapin yliopiston Arktisen keskuksen ja Rovaniemen kaupungin yhteistyöllä.

Tänä vuonna konferenssi keskittyy ilmastonmuutokseen, erityisesti nuorten ja tulevien sukupolvien näkökulmasta. Viime aikoina nuoret eri puolella maailmaa ovat yhä kiivaammin vaatineet päätöksiä ja niistä seuraavaa toimintaa. Rovaniemi Arctic Spirit -konferenssissa kuullaan myös arktisen alueen nuorilta itseltään, mitä he ajattelevat ilmastonmuutoksesta ja miten se vaikuttaa heidän elämäänsä nyt ja tulevaisuudessa. Konferenssissa tarkastellaan eri näkökulmista myös sitä, kuinka ilmastoa koskevaan päätöksentekoon voi vaikuttaa.

Rovaniemi Arctic Spirit -konferenssi on järjestetty Rovaniemellä kahden vuoden välein 2013 alkaen. Vuoden 2019 konferenssi tuo jatkuvuutta Suomen arktiseen toimintaan ajankohtana, jolloin Suomi ei enää ole Arktisen neuvoston puheenjohtaja. Konferenssin on myös osa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ohjelmaa, mikä lisää sen asemaa ja vaikuttavuutta. 

Konferenssin ensimmäinen päivä toteutetaan Korundissa, jolloin ohjelmassa on asiantuntijoiden puheenvuoroja ja paneelikeskusteluja. Toinen päivä järjestetään Arktikumissa, jolloin pääpaino on monitieteellisissä teemasessioissa. 

Konferenssin aikana juhlitaan myös Lapin yliopiston Arktisen keskuksen 30-vuotista työtä arktisen tutkimuksen ja tiedeviestinnän saralla.

Lisätietoa konferenssin ohjelmasta, puhujista ja rekisteröitymisestä päivitetään tapahtuman verkkosivuille www.rovaniemiarcticspirit.fi Tapahtuma on englanninkielinen. Verkkosivuilta löytyy myös esitelmäkutsu tutkijoille, joka on avoinna elokuun 23. päivään asti. 

Seuraa myös:
Twitter @TheArcticSpirit 
Facebook @rovaniemiarcticspirit 
#ArcticSpirit

Kuva: Elli AlasaariVerkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK